Biblioteca ”V.A. Urechia” vă ajută să vă programaţi pentru vaccinarea anti-COVID

0
1303

Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” și Consiliul Județean vin în sprijinul gălățenilor oferindu-le suportul de care au nevoie pentru a utiliza platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și pentru a-i învăța să folosească platforma Ghiseul.ro, cu ajutorul căreia se pot plăti online taxele și impozitele locale.

Printre serviciile oferite de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” se numără și asistența specializată oferită utilizatorilor pentru accesarea internetului și a serviciilor disponibile pe această cale.

Astfel, pe lângă serviciile de împrumut la domiciliu, de studiu în sălile de lectură, de asistență în găsirea informațiilor și în cercetare, servicii de multiplicare de documente și scanare, de acces la baze de date legislative, la sediul și la filialele bibliotecii județene puteți să accesați și serviciile disponibile în cadrul compartimentelor de referințe electronice/internet.

În aceste compartimente, gălățenii pot primi ajutorul bibliotecarilor pentru crearea de conturi pe anumite platforme, cum ar fi Ghiseul.ro, unde pot să acceseze informații cu privire la plata impozitelor, un subiect extrem de actual, sau #ROVACCINARE, platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, unde, în această perioadă, se face înscrierea persoanelor din categoria de vârstă peste 65 de ani și a persoanelor cu boli cronice pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

”Suntem din nou alături de gălățeni. De aceea, având în vedere dificultățile pe care unele dintre persoane le întâmpină la folosirea platformelor online, fie pentru a se informa sau programa pentru vaccinare, fie pentru a plăti online taxele și impozitele, am decis să-i ajutăm, să le explicăm și să-i îndrumăm. Cu atât mai mult cu cât specialiștii recomandă, în contextul actual, să utilizăm internetul, acolo unde este posibil acest lucru. Nu este prima dată când venim cu astfel de servicii în întâmpinarea gălățenilor. Atât la sediul central, cât și la unele dintre filiale au fost organizate cursuri pentru seniori cu scopul de a-i ajuta să învețe să utilizeze tehnologia modernă (smartphone, computer etc)”, spune managerul interimar al Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia, Corina-Emanuela Dobre.

Bibliotecarii îi vor ajuta pe gălățeni să creeze conturi și le vor oferi toate informațiile și îndrumările necesare pentru a accesa aceste servicii, în condiții de siguranță în conformitate cu situația actuală.

”Este o inițiativă de toată lauda și mă bucur că împreună putem veni în sprijinul gălățenilor. Sunt persoane care fie nu au mijloacele necesare, fie au nevoie de ajutor în folosirea calculatorului sau a internetului, astfel că un asemenea proiect va fi de mare ajutor. Oamenii trebuie încurajați și sprijiniți să folosească cât mai mult aceste metode online, mai ales în contextul actual. Îi felicit pe bibliotecari pentru această inițiativă”, declară președintele Consiliului Județean, Costel Fotea.

Pentru a asigura condițiile de distanțare necesare, este indicat ca gălățenii, care doresc să beneficieze de aceste servicii, să facă în prealabil o programare la numerele de telefon:

  • 0236411037 / int. 132 – Oficiul Referințe electronice/Internet, sediul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”;
  • 0336102037 / 0737042201 – Filiala Nr. 1 „Costache Negri” (Țiglina I);
  • 0336100009 / 0737042202 – Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea” (Micro 40);
  • 0336100095 – Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu” (Micro 20).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.