Vernisaj la Muzeul de Artă Vizuală

0
494

Muzeul de Artă Vizuală (MAV) invită gălățenii miercuri, 15 mai, ora 18.00 la vernisajul expoziției ,,Magdalena Rădulescu. Dinamism între semnificație și simbol,,.

Cu ocazia primei expoziții ce o aduce la MAV pe Magdalena Rădulescu(1902-1983), universul artistei este conturat prin intermediul unei selecții de lucrări grafice din Colecția Cătălin Casperschi, expusela Galați prin amabilitatea deținătorului; un corp divers de lucrări ce reflectă creativitatea și viziunea unei artiste cunoscute
pentru stilul său aparte dictat de o traiectorie artistică neconvențională, sfidarea normelor și spiritul boem.

Pictează la începutportrete de tătari și mai apoi peisaje din Balcic, copilăria petrecută la Constanța marcându-i puternic viziunea prinspecificul oriental al Dobrogei. Urmează studii la Academia de belle-arte din München, cu Ludwig Angerer și la Academia de pe Grande Chaumiere din Paris, avându-i ca profesori pe René-Xavier Prinet și
Bernard Boutet de Monvel, păstrând însă autenticitatea ce avea să o definească. Debutează la Salonul Oficial din București în 1924, continuând să aparăîn peste 40 de expoziții personale și de grup fie în țară sau în Franța, Anglia și Monaco. Călătoriile o poartă în Europa și Statele Unite ale Americii, unde locuiește pentru o perioada la New York, de unde revine în țară, emigrând ulterior în Italia, ca după război să se stabilească în Franța.
Creația de peste jumătate de secol îi este marcată de un limbaj vizual propriu, racordat deopotrivă la o abordare personală a simbolismului, expresionismului sau artei populare, conturând în avangarda interbelică un profil distinctiv, greu de etichetat.

Desprinse din universul ce-i populează opera, personajele Magdalenei Rădulescu se găsesc la granița simbolismului, expresionismului și artei populare, ancorate într-un continuu dialog cu obiceiurile, folclorul, circul ori carnavalul și nu în ultimul rând dansul și tradițiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.