Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorilaă și Botanica Distractivă

0
655

Începând cu data de 1 mai 2024, la Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” (instituție în subordinea Consiliului Județean Galați), se redeschid pentru public două zone tematice: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă !

Grădina Senzorială este un spațiu inedit, care aduce natura mai aproape de vizitator. Pe o suprafață de 750 mp sunt amenajate mini-grădini verticale, alveole cu plante aromatice şi utile, precum şi o alee terapeutica – pe care publicul poate umbla… desculţ. Aleea are mai multe suprafeţe: pietriş, piatră spartă, piatră de râu, fân, conuri, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni de lemn. Vizitatorul desculţ pășește peste acestea, experimentând o adevărată terapie de relaxare prin simpla atingere a piciorului gol de elementele amintite. Accesul publicului vizitator în cadrul Grădinii Senzoriale este inclus în preţul biletului de intrare la muzeu şi se face în timpul programului de vizitare al instituţiei.

Botanica Distractivă este situată lângă Grădina Senzorială și îşi propune stimularea interesului copiilor pentru cunoaşterea naturii. În cadrul acesteia sunt prezentate plante printr-o modalitate prietenoasă şi hazlie. Accesul publicului este inclus în biletul de intrare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă” Galaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.