Trei spectacole în acest weekend la Teatrul Dramatic „Fani Tardini

0
307

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolele programate la sfârșitul acestei săptămâni.

Vineri, 12 aprilie, ora 18.00, Sala Studio, se va juca spectacolul de licență al Promoției 2024 a Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați:„Ultima zi de școală” de Chiara Boscaro și Marco di Stefano, traducere conf.univ.dr. Ioana Visalon.

„Ultima zi de școală” reprezintă textul care stă la baza spectacolului de licență al anului trei, promoția 2024, Facultatea de Arte din Galați, un text scris foarte bine, o dramă care are partituri actoricești extrem de ofertante și extrem de dificile în același timp, mai ales pentru niște actori aflați la început de carieră.

Spectacolul este o coproducție Universitatea „Dunărea de Jos” Galați (Facultatea de Arte) – Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, 2024, realizată în cadrul programului managerial INTER care vizează interdisciplinaritatea prin realizarea de proiecte și evenimente în parteneriat sau în regim de coproducții

Vineri, 12 aprilie, ora 19.00, Sala Mare(public pe gradene), actrița Petronela Buda, care interpretează rolul Femeii, vă așteaptă cu spectacolul premiat „Ușa e deschisă!” de Andrei Velea, regia: Vlad Ajder, scenografia: Daniel Divrician.
„Ușa e deschisă!” este o monodramă ce are la bază piesa „Păpușa din podul bunicii” a scriitorului gălățean Andrei Velea, inspirată de un caz real și publicată în cartea de proză scurtă „Plaja de la Vadu” (Editura Brumar, 2013). |

Duminică, 14 aprilie, ora 19.00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați prezintă „MaMe”, o creație colectivă care i-a adus lui Cristian Ban o nominalizare la Premiul 𝗨𝗡𝗜𝗧𝗘𝗥 pentru cea mai bună regie în 2021.

„MaMe” este o creație colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul mama.

Programul de spectacole al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” în luna aprilie poate fi consultat pe fanitardini.ro/program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.