Încheierea solemnă a Praznicului Botezului Domnului, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

0
341

La Odovania Praznicului Botezului Domnului, sau încheierea solemnă a Praznicului Botezului Domnului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfântul Apostol Andrei“ din municipiul Galaţi, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi gălăţeni.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică de la Sfântul Luca, capitolul 17, versetele de la 12 la 19, în care este relatată vindecarea celor zece leproşi.
În omilia adresată credincioșilor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a arătat că prin această pericopă evanghelică de astăzi primim o serie de învățături duhovnicești pentru vindecarea noastră sufletească şi trupească şi pentru modul nostru de a ne comporta atunci când primim binefaceri şi daruri.
”Odovania sau încheierea solemnă a Praznicului Botezului Domnului nostru Iisus Hristos în Biserica noastră coincide astăzi cu etapa următoare a fructificării darurilor Botezului Domnului pentru om, pentru creaţie şi pentru lume, când reţinem un dar atât de nepreţuit care este vindecarea sau redobândirea sănătăţii. Pentru ca firea umană să fie mereu la înălţimea chemării ei este nevoie de sănătate sufletească, de sfinţenia sufletelor şi a trupurilor, a caselor şi a vieţii noastre. Prin vindecarea miraculoasă a celor zece leproşi din Evanghelia de astăzi, Domnul ne arată încă o dată cât de aşteptată este vindecarea sufletească şi trupească în anul ce l-am început, cel al pastoraţiei celor bolnavi. Se pare că boala grea de care ar trebui să ne tratăm pentru a putea începe vindecarea, este chiar cea arătată de Domnul astăzi în Evanghelie, nemulţumirea. De la Liturghie să învăţăm să mulţumim lui Dumnezeu pentru mila Lui, pentru darurile Lui, clinica Lui – Biserica, medici, părinţi, voluntari şi pentru atâtea fapte milostive extraordinare, în noi şi între noi. Învăţând să mulţumim ne vom vindeca de nemulţumire şi de nerecunoştinţă”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.
La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a stropit cu Agheasmă Mare pe toţi credincioşii prezenţi la slujbă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.