Componente dintr-un autoturism furat descoperite de polițiștii de frontieră ansamblate pe un alt autoturism

0
268

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor, un autoturism de lux, pe care erau montate componente de la un autoturism similar, declarat furat de către autoritățile din Marea Britanie, din anul 2021.

În data de 25 iunie, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui ansamblu rutier, format dintr-un microbuz și o platformă, ambele înmatriculate în Republica Moldova, un bărbat, cetățean român, în vârstă de 26 de ani. Pe platformă acesta transporta un autoturism de lux, marca Mercedes, model GLE 350D 4 Matic, înmatriculat în Germania.

Cu ocazia controlului elementelor de identificare și a interiorului autoturismului transportat, polițiștii, împreună cu expertul detașat de agenția Frontex, au constatat diferențe de culoare între portiera stânga spate și haion și faptul că portiera are un alt număr de producție față de restul componentelor.

Autoturismul a fost verificat amănunțit rezultând, după numărul de producție de pe portiera diferită, o semnalare activă în bazele de date europene, privind un autoturism similar ca marcă și model, căutat pentru confiscare, semnalarea fiind introdusă de autoritățile din Marea Britanie, la data de 10.06.2021.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul care se afla la volan, a declarat că nu are cunoștință despre faptul că mijlocul de transport este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 175.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării și definitivării cercetărilor, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.