A început construcția unui spital nou la Tecuci

0
306

Au început lucrările la noul spital de la Tecuci. Este vorba despre o clădire construită de la zero, de peste 10.000 de mp suprafață desfășurată. Valoarea totală a investiției este de 192.252.467 de lei (39 de milioane de euro), fonduri din bugetul Consiliului Județean Galați.

“Am promis, m-am ținut de cuvânt. Visul tecucenilor devine realitate. Se construiește un spital nou la Tecuci. Asta înseamnă să-ți pese cu adevărat de oameni, de sănătatea lor. Am alocat din bugetul propriu al Consiliului Județean aproape 40 de milioane de euro pentru această construcție. Este o investiție istorică pentru Tecuci și nu numai. Practic, salvăm sistemul de sănătate al tecucenilor, unul care funcționează în clădiri vechi de peste 100 de ani.
De aceea, am decis să construim un spital nou și modern, fără saloane aglomerate, cu săli moderne de operație și aparatură medicală de ultimă generație, de la RMN și echipamente de radiologie la un nou computer tomograf.
Pentru că pentru mine, Tecuciul contează cu adevărat. Mă bucur că facem ceea ce ne-am angajat când am preluat acest spital, în februarie 2022”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Clădirea principală actuală a Spitalului Municipal “Anton Cincu” are peste 120 de ani vechime, saloane cu 6-8 paturi, nu are subsol și nu mai corespunde normelor tehnice și sanitare actuale.

În noua clădire, saloanele vor avea câte două paturi și toaletă proprie, iar pe fiecare etaj va exista și câte o rezervă cu un singur pat. Noua clădire va avea 107 paturi, din care 10 pentru secția ATI.

“Noul spital va avea o suprafață dublă pentru secțiile medicale față de ceea ce există acum, laboratoare moderne, circuite medicale, dotări, utilități și finisaje la cele mai înalte standarde și, în sfârșit, o zonă pentru spitalizarea de zi. De asemenea, vor fi amenajate patru săli moderne de operații și două săli pentru intervenții endoscopice. Mai mult 60% din activitatea unității medicale se va derula în noul spital. Îi mulțumesc lui Claudiu Sorin Gavril pentru că a făcut tot posibilul ca spitalul să fie preluat de Consiliul Județean și să construim o clădire nouă”, a spus Costel Fotea.

În noul spital, vor funcționa următoarele secții medicale:
Parter: Zonă internări/ externări, Radiologie, Farmacie, Anatomie patologică.
Etaj 1: Ortopedie, Laborator Analize Medicale, Endoscopie (2 săli intervenție) și Spitalizare de zi.
Etaj 2: Medicină internă.
Etaj 3: Chirurgie și ATI
Etaj 4: Bloc operator.
Etaj 5: Zona tehnică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.