Ziua Cititului Împreună, la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”

0
256

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, s-a alăturat și anul acesta evenimentului mondial Ziua Internațională a Cititului Împreună – Z.I.C.I., care celebrează bucuria lecturii colective.
Aflat la a VIII-a ediție națională, ZICI 2024 este parte a unui eveniment internațional organizat de către organizația americană LitWorld din anul 2010 și marcat anual de milioane de oameni care citesc împreună. Cu participarea a peste 170 de țări, ZICI devine un moment în care oamenii din întreaga lume își împărtășesc dragostea pentru cărți.
În acest context, Biblioteca dedică întreaga săptămână 5 – 11 februarie 2024 cititului împreună prin derularea de activități culturale interactive cu cei mici, cu adolescenți, cadre didactice și scriitori pentru a promova astfel lectura în rândul comunității.
Mai multe unități de învățământ gălățene, cu elevi din zece clase, vor fi implicate, alături de noi, în această aventură, care ne dorim să fie o oportunitate de a întări legăturile în comunitate și de a sublinia importanța cultivării obiceiului lecturii în rândul tuturor vârstelor.
Credem că un puternic impact asupra comunității îl vor avea sesiunile de lectură din cadrul proiectului derulat de Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, din Micro 40, proiect care anul acesta se va axa pe poveștile în cuvinte și imagini, mai exact benzile desenate, care au devenit lecturile preferate ale publicului tânăr și care îmbină atât de frumos textul cu arta ilustrată. Benzile desenate au devenit foarte populare în rândul tinerei generații, de aceea lectura acestora îi va încuraja să-și facă prieteni și să identifice și să deschidă mai ușor subiecte de conversație.
Mai mult decât atât, pentru că sunt scrise într-un limbaj mai ușor de înțeles, benzile desenate îi ajută pe copii și adolescenți să citească în ritmul lor, să învețe cuvinte și expresii noi, pe măsură ce urmăresc imaginile din panel, și să își găsească motivația de a citi ceea ce le place, inspirați de acțiunile eroilor preferați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.