Investiție de peste 363 de milioane de lei în drumuri județene

0
356

Președintele Consiliului Județean Galați, a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea a aproape 60 de kilometri, pe ruta: Bălăbănești – Bălășești – Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) – Șendreni (extravilan) – intersecția cu DN25 (pod sat Traian). De asemenea, a fost emis și ordinul de începere a lucrărilor, partea de proiectare fiind deja realizată.

“Este o investiție record de modernizare a infrastructurii rutiere din județul nostru. Practic, demarăm una dintre cele mai complexe lucrări de pe drumurile județene, pe aproape 60 de kilometri, amenajând o axă rutieră modernă care va străbate județul de la nord la sud și care va fi o alternativă atât pentru DN25, cât și pentru DN24D.
Pe acest tronson funcțional, format din cinci drumuri județene, sunt porțiuni de drum pe care nu s-a mai intervenit de foarte mult timp, însă și porțiuni, cum este cea dintre ferma Greaca (Schela) și DN25, din pământ. Aproximativ 100.000 de oameni din județul Galați vor beneficia de această importantă lucrare, care va crea și noi locuri de muncă. Va fi consolidată fundația drumului, se va lărgi partea carosabilă și vom moderniza 12 poduri mari și peste 1000 de podețe, inclusiv pentru acces la gospodării. Mai mult, în cadrul acestei investiții, pentru reducerea efectelor poluării, vom împăduri aproape 60 de hectare de teren degradat”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Finanțarea este asigurată prin Programul Regional Sud- Est (PRSE) 2021-2027, iar valoarea totală a investiției este de peste 363 de milioane de lei. Licitația pentru realizarea lucrărilor a fost câștigată de către Asocierea S.C. Tancrad S.R.L & S.C. Citadina 98 S.A. & S.C.Lemacons S.R.L. & S.C. Oldroad Construct S.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.