Spărgători de mașini, capturați de Poliție

0
467
Trei bărbați au fost reținuți marți seară, de Poliția Galați, după ce au vandalizat mai multe autovehicule din oraș, din care au furat bunuir de zeci de mii de lei. În cauză, s-au făcut mai multe percheziții, în urma descinderilor fiind găsite mai multe dintre bunurile furate.
“La data de 25 mai 2021, polițiștii Biroului Investigații Criminale au efectuat 10 percheziții domiciliare, în municipiul Galați, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea mai multor fapte de furt din autoturisme.
Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 28.04 / 22.05.2021, folosind ca mod de operarea spargerea geamului portierei, aceștia ar fi comis 24 de furturi din autoturisme (14 dintre acestea în noaptea de 21/22 mai), sustrăgând bunurile găsite în interiorul acestora și creând un prejudiciu de aproximativ 42 500 de lei.
Totodată, s-a stabilit că printre bunurile însușite au fost și carduri bancare, de pe care persoanele în cauză ar fi sustras diverse sume de bani, prin folosirea funcției ”contactless”, astfel încât cercetările au fost extinse și cu privire la comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, a precizat IPJ Galați.
La perchezițiile domiciliare au fost găsite și ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din comiterea infracțiunilor de furt din autoturisme, precum telefoane mobile, tablete P.C., laptop, stație auto, lanterne, încărcătoare auto, stik-uri, carduri bancare.
Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 40 de ani, bănuiți de comiterea acestor fapte au fost depistați de polițiști și conduși la sediul poliției, pentru audieri. Ei au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Operațiuni Speciale.
Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul Criminalistic și Secției 3 Poliție Galați, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + 10 =