Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului, la Spitalul Județean

0
449

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați va avea un soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului.

Fondurile necesare au fost aprobate în cadrul ședinței Consiliului Județean, softul urmând să fie achiziționat pentru secția de Radioterapie din cadrul spitalului.

„Pacientul va începe mult mai repede tratamentul cu acceleratorul liniar de particule, iar medicul va avea mai mult timp pentru pacienţi, partea de conturare fiind preluată de acest soft. Totul pentru binele pacienţilor. De aceea, dotăm secţia de Radioterapie cu tehnologie de ultimă generaţie. Astfel, softul, bazat pe inteligență artificială, preia munca medicului de conturare a organelor la risc, softul realizând în doar 30 de minute munca de câteva ore a medicului, iar timpul câștigat astfel înseamnă şi mai mulți pacienți care pot fi tratați cu cele două acceleratoare liniare de la Spitalul Județean Galați. Practic, softul conturează organele care nu trebuie să fie afectate de procedurile de radioterapie, astfel încât doar tumora să fie iradiată”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.