Muzeul Casa Cuza, restaurat cu bani europeni, se redeschide publicului de Ziua Unirii Principatelor Române

0
608

Muzeul Casa Cuza Vodă, primul muzeu din Galați ce datează din 1937, a trecut printr-un lung proces de reabilitare și restaurare. Proiectul întocmit de Consiliul Județean Galați, care are în subordine toate muzeele gălățene, a primit finanțare europeană. Lucrările au costat peste 3 milioane de lei.

Astăzi, Consiliul Județean Galați a anunțat că Muzeul Casa Cuza Vodă va fi redeschis pentru public, chiar pe 24 ianuarie, când se împlinesc 165 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Casa de patrimoniu național a fost cumpărată în anul 1827 de Ioan Cuza, tatăl viitorului domnitor al Principatelor Române. În această casă, Alexandru Ioan Cuza și-a petrecut copilăria, dar și o mare parte din tinerețe, inclusiv alături de soția sa, Elena, cu care s-a căsătorit în 1843. Cuza a locuit în această casă și pe perioada cât a fost pârcălab de Galați.

Din 1913 și până în 1937, când a devenit Muzeul Casa Cuza, imobilul a fost , pe rând, liceu de fete, spital pentru răniți și refugiați în Primul Război Mondial și bordel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.