Mită în fieful PNL Galați! Mâna dreaptă a lui ”el lider maximo” George Stângă lua șpagă cu ambele mâini

0
390
Fostul director al ANIF Galați și al Gărzii Județene de Mediu, Sorin Dănăilă, a fost trimis în judecată de DNA, sub acuzațiile de luare de mită și divulgarea ori folosirea de informații care nu sunt destinate publicității, cu caracter secret. În același dosar a fost trimis în judecată și administratorul unei firme de construcții în domeniul irigațiilor, acuzat de dare de mită. Este vorba despre HIDRACONSTRUCT GEOVIG, firmă care a intrat și în vizorul Parchetului European pentru fraude cu fonduri comunitare. Pe 7 aprilie 2024, firma a fost vizitată de anchetatorii Parchetului European pentru o fraudă de 1,7 milioane de euro.
Sorin Dănăilă este membru marcant al PNL Galați, unul dintre apropiații președintelui PNL Galați, deputatul George Stângă. De altfel, Stângă l-a susținut pe Dănăilă și atunci când a fost numit director la ANIF Galați, dar și mai apoi, când a fost uns comisar șef la Garda de Mediu Galați.
„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, că, în perioada 19.05 – 30.09.2021, inculpatul Dănăilă Sorin, în calitățile menționate, ar fi acceptat promisiunea unor foloase necuvenite și ar fi primit de la administratorul inculpat suma totală de 134.821 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu.
Concret, în schimbul foloaselor respective, inculpatul Dănăilă Sorin s-ar fi asigurat că Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Teritorială Galați a încheiat prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, cu societatea HIDRACONSTRUCT GEOVIG SRL mai multe contracte de execuție lucrări de întreținere și reparații în amenajările de îmbunătățiri funciare și ar fi aprobat la plată facturile aferente lucrărilor executate de societatea HIDRACONSTRUCT GEOVIG SRL.
De asemenea, inculpatul Dănăilă Sorin i-ar fi transmis omului de afaceri informații care nu erau destinate publicității, cuprinse în documente întocmite în cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare în etapa de planificare/pregătire a achiziției publice.
Pentru “ajutorul” acordat, inculpatul Dănăilă Sorin ar fi primit suma totală de 134.821 lei, ce ar fi fost disimulată ca plată a unor raporturi comerciale licite, încheiate între două societăți comerciale controlate de cei doi inculpați”, precizează DNA într-un comunicat de presă.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unui imobil ce aparține inculpatului Sorin Dănăilă.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.