Lucrări avansate la Tirighina-Barboși, unde municipalitatea construiește și un muzeu de sit

0
467
Suntem moștenitorii unei istorii îndelungate. Pentru prima dată, acest străvechi martor al începuturilor orașului nostru va fi pus în valoare. Lucrările au avansat, așa cum se poate observa în imaginile atașate”, spune primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.
Edilul amintește că proiectul este finanțat cu fonduri europene câștigate de municipalitate, iar valoarea acestuia depășește 22 de milioane de lei.
Amintim că cel mai important sit de epocă romană din sudul Moldovei, situl arheologic Tirighina – Barboși, este pus în valoare de către Primăria municipiului Galați.Obiectivele specifice sunt: restaurarea și conservarea sitului arheologic Tirighina–Barboși; dotarea sitului arheologic Tirighina–Barboși; punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina–Barboși la finalizarea implementării proiectului.

Grație acestui proiect, situl arheologic va fi reabilitat și pus în valoare, va avea un muzeu de sit și centru de informare, va găzdui expoziții permanente și temporare. Totodată, se vor organiza diferite evenimente: festivaluri, concerte, lansări de carte și alte acțiuni culturale. Vom pune astfel, pentru prima dată, acest sit arheologic de importanță națională pe harta turistică și culturală”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu, care, la momentul anunțului cu privire la semnarea contractului proiectului european, a mulțumit echipei Primăriei pentru munca depusă, fostului prefect Dorin Otrocol (unul dintre cei mai mari susținători ai acestui proiect) și ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.