La inițiativa primarului, niciun imobil nu se va mai construi în Galați fără a fi prevăzut și cu locuri de parcare

0
1137

După ce Primăria condusă de Ionuț Pucheanu a creat, în ultimii ani, sute de locuri de parcare datorită proiectelor de restructurare urbană și a amplului program de reabilitare a infrastructurii de cartier, la inițiativa primarului, Consiliul Local a aprobat un regulament prin care cei care dezvoltă proiecte imobiliare în Galați sunt obligați să pună la dispoziția comunității și locuri de parcare.

Municipalitatea ia astfel măsuri inedite, dar totodată imperativ necesare pentru a le asigura gălățenilor locuri de parcare în condițiile în care numărul mașinilor a explodat, iar locurile de parcare puse la dispoziția oamenilor au devenit insuficiente.

”Noi construcții, doar cu locuri de parcare suficiente”, anunță edilul șef, care precizează totodată că ”Regulamentul privind locurile de parcare pentru construcțiile noi ce se vor face în orașul Galați a fost aprobat în Consiliul Local”.

De acum înainte vor fi emise autorizații de construcție pentru imobile noi, numai dacă proiectele sunt prevăzute cu locuri de parcare, fie pe respectivul domeniu privat, fie la maxim 150 de metri distanță față de imobil. Regulamentul prevede ca la orice construcție nouă, în funcție de suprafața acesteia, să fie prevăzute spații de parcare, indiferent că vorbim despre case sau blocuri de locuințe.

În felul acesta vom evita pe viitor sufocarea domeniului public cu mașini parcate fie pe trotuar, încurcând cetățenii, fie pe carosabil, încurcând circulația autoturismelor”, anunță primarul Ionuț Pucheanu.

Este pentru prima dată când autoritățile iau o astfel de măsură, mai mult decât benefică pentru gălățeni. Totodată, în mandatul primarului Ionuț Pucheanu, datorită proiectelor majore de investiții, au fost create cele mai multe locuri de parcare, într-un timp foarte scurt.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen + 5 =