Judeţul Galaţi are un nou prefect

0
2034

În această după amiază, în sala mare a Prefecturii Galaţi, în prezenţa şefilor serviciilor publice descentralizate, a avut loc numirea noului prefect al judeţului Galaţi în persoana lui Gabriel-Ioan Avrămescu. La ceremonia de numire – făcută de la Bucureşti, în sistem de videoconferinţă – nu a fost prezent şi fostul prefect al judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, acesta luându-şi rămas bun, săptămâna trecută, în cadrul mai multor şedinţe, de la directorii descentralizatelor cu care a colaborat, de-a lungul anilor.

Nou prefect este buzoian, are 39 de ani şi exercită cu caracter temporar, în condiţiile legii, funcţia de prefect al judeţului Galaţi, fiind detaşat din funcţia anterioară – director al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, numire pe care a primit-o în luna iulie a acestui an. Avrămescu s-a mutat de la Buzău la Galaţi în 2013, an din care a lucrat la DRFP Galaţi, pe postul de director servicii interne. În 2017 a fost numit director general în cadrul ANAF Bucureşti, iar din iulie 2019 a revenit la Galaţi, director al Regionalei de Finanţe. Înainte de “perioada Galaţi”, Avrămescu a fost angajat la Prefectura judeţului Buzău, unde a îndeplinit funcţia de consilier de integrare europeană şi consilier pentru afaceri europene.

După ce a mulţumit in absentia fostului prefect Dorin Otrocol, pentru întreaga sa activitate, noul prefect a convocat, pentru vineri, o şedinţă de lucru la care au fost invitaţi şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai ISU, Gărzii de Mediu, ITM-ului şi Inspectoratului Teritorial de Construcţii, pe ordinea de zi a discuţiilor fiind explozia care a avut loc luni, dar şi alte chestiuni ce ţin de siguranţa cetăţeanului. “Mi se pare normal să discutăm despre explozia care a avut loc şi care s-ar fi putut transforma într-o nenorocire, vreau să vedem despre ce a fost vorba, care au fost cauzele. În al doilea rând, fiind perioada sărbătorilor, vreau să abordăm chestiuni ce ţin de siguranţa cetăţeanului”, a spus noul prefect.

Reamintim, din decembrie 2017 şi până astăzi, funcţia de prefect a judeţului Galaţi a fost ocupată de Dorin Otrocol, 65 de ani, care a mai îndeplinit, anterior, funcţia de prefect a judeţului Galaţi, în perioada noiembrie 2013 — octombrie 2016, de subprefect, în 2004 şi  vicepreședinte al Consiliului Județean Galați în perioada 1992-1996 și 2000-2003, din partea PSD.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 4 =