Întâlnire pe tema prevenirii consumului de droguri și promovarea sănătății mintale la Universitatea Dunărea de Jos

0
346

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a organizat o activitate în cadrul Proiectului „Generație fără bariere – Suntem altfel”, finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Scopul proiectului este educarea tinerilor pentru conștientizarea riscurilor privind prevenirea violenței, a consumului de droguri și promovarea sănătății mintale.

La întâlnire a participat Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, Rectorul interimar al UDJG, prof. dr. ing. Daniela Buruiană și primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. Sala a fost arhiplină, peste 300 de tineri alegând să participe la întâlnirea cu persoane cunoscute – influenceri, foști dependenți, care se află într-un proces de dezvoltare personală și profesională.

„Activitatea și-a propus și cred că a reușit să spargă barierele tăcerii și să arate tinerilor adevărata față a dependenței de droguri. Studenții noștri au stat față în față cu foști consumatori, care le-au împărtășit din traumele lor, dar și din procesul de recuperare. Am ascultat cu toții fiecare poveste și sper că am tras concluziile cele mai bune. Îm­pre­ună cu specialiști din domeniu vom lupta împotriva dependenței de droguri”, a declarat Rectorul interimar al UDJG, prof. dr. ing. Daniela Buruiană, la finalul evenimentului.

Din păcate, în ultima vreme aceste probleme au devenit o realitate a societății, cu efecte și costuri enorme pentru sănătate, economie și siguranță publică, uneori devastatoare pentru viața tinerilor și a familiilor din care fac parte.

Proiectul Anul European al Tineretului „Generaţia fără bariere – Suntem altfel”, finanțat prin Grantul Erasmus+ are obiect prevenirea consumului de droguri şi promovarea sănătăţii mintale și pre­ve­de o serie de acțiuni care se vor des­fă­șura pe parcursul lunii aprilie în 20 de centre universitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.