Echipa gălăţeană RoSophia participă la Mondialele de Robotică din SUA

0
557

Consiliul Judeţean Galaţi a alocat banii necesari pentru ca echipa gălăţeană RoSophia să participe la Mondialele de Robotică din Statele Unite ale Americii, care se vor desfăşura la Houston, în perioada 17-20 aprilie 2024.

Este vorba despre cea mai mare competiţie de robotică din lume, First Tech Challenge. Astfel, în cadrul unei şedinţe extraordinare, Consiliul Judeţean Galaţi a alocat 160.000 de lei, pentru biletele de avion şi cazarea întregii delegaţii.

“Este o mare bucurie să fim alături de aceşti copii minunaţi, care au avut un vis, au muncit pentru el şi acum vor reprezenta Galaţiul şi România la cea mai mare competiţie de robotică din lume. Au construit totul de la zero, iar acum au unul dintre cei mai buni roboţi de competiţie din lume, dotat cu sisteme unice, inovatoare. Totul creat de această super echipă de copii talentaţi, pasionaţi şi extrem de inteligenţi, coordonaţi bineînţeles de mentori experimentaţi. De aceea, fără ezitare, am venit în ajutorul lor şi le vom asigura transportul şi cazarea la Mondialele din Statele Unite ale Americii. Cu toţii, suntem tare mândri de ei şi le vom ţine pumnii strânşi. Ei sunt liderii de mâine ai ţării”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

La etapa națională, echipa de robotică RoSophia a obținut titlul de “FINALIST ALLIANCE-2PICK” şi INSPIRE AWARD – locul 2” la categoria premiilor speciale, ceea ce a dus la clasarea pe poziţia a treia în clasamentul final, format din 197 de echipe de elevi de liceu din România, şi calificarea la etapa mondială. Robotul echipei RoSophia ocupă locul 46 în lume, având în vedere că First Tech Challenge, cel mai mare program de robotică din lume, înseamnă peste 7.000 de echipe din 100 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.