Încă trei blocuri din Galați au fost modernizate cu fonduri europene

0
259

Primăria informează că blocurile G2 și G3 din cartierul Țiglina 2 și blocul C6C din cartierul I.C. Frimu au fost modernizate cu fonduri europene.

Principalele lucrări de intervenție au vizat izolarea termică exterioară, schimbarea integrală a elementelor vechi de tâmplărie cu profile PVC și geam termoizolator triplu. De asemenea, s-au executat lucrări de izolare a conductelor de agent termic, de schimbare a corpurilor de iluminat cu lămpi economice și senzori de mișcare, s-a refăcut stratul de acoperire cu beton al armăturilor de la planșeul peste subsol, s-au instalat noi sisteme de ventilare a subsolului, precum și rampe de acces pentru persoane cu dizabilități etc. În urma unei expertize, s-au executat și lucrări suplimentare necesare care au vizat copertinele ce nu mai prezentau siguranță la blocurile G2 și G3.

Valoarea lucrărilor este de circa 6.695.298,51 lei cu TVA.

Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor ceea ce conduce la reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2 cu peste 50%.

Proiectul „Creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe: Bloc G2 – aferent Asociației de Proprietari nr. 283, Bloc G3 – aferent Asociației de Proprietari nr. 283 și Bloc C6C – aferent Asociației de Proprietari nr. 271, din Municipiul Galați” a beneficiat de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1. Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor; Operațiunea A – clădiri rezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.