IMOFEST 2018, un eveniment de anvergură prin care Primăria vrea să atragă investitori în orașul nostru

0
693

Municipiul Galați va găzdui în premieră un forum imobiliar în parteneriat public-privat, prin intermediul căruia administrația locală își propune să atragă investitori în orașul de la malul Dunării.

Evenimentul de anvergură – IMOFEST 2018 – va fi organizat, pe data de 30 octombrie, de către Primăria municipiului Galați, în parteneriat cu Tehnopol Galați și Ceetrus România, cu scopul de a aduce la aceeași masă dezvoltatori imobiliari privați și administrația locală. IMOFEST 2018 este prima inițiativă a municipalității de inventariere și prezentare a terenurilor și clădirilor deschise investițiilor, în contextul în care autoritatea publică locală este determinată să construiască un program ambițios de dezvoltare. În cadrul forumului de promovare a investițiilor în municipiul Galați vor fi prezentate aproximativ 40 de terenuri din toate zonele orașului, a căror suprafață depășește 360 de hectare”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei.

Reprezentanții instituției au anunțat că fiecare teren va fi prezentat și detaliat în cadrul unei fișe, care va conține: localizarea în municipiu, denumirea generică, numărul de identificare, unitatea teritorială de referință (UTR) din care face parte, schița sintetizată a planului de amplasament, suprafața fiecărei parcele, valoarea principalilor indicatori urbanistici și utilizările funcționale admise conform Planului Urbanistic General și Regulamentului Local de Urbanism în vigoare. Sunt prezentate într-o manieră ușor de interpretat valorile maxim admise ale Procentului de Ocupare a Terenului (POT), Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT) – nivelurile și înălțimea maximă a viitoarelor construcții pentru fiecare zonă analizată.

”Pentru prima dată, administrația publică locală se implică în organizarea unui forum de promovare a investițiilor, menit să prezinte și să pună în valoare terenurile și clădirile ce pot fi folosite de agenții economici interesați să dezvolte afaceri în orașul nostru. IMOFEST 2018 își propune să aducă în același cadru investitori, dezvoltatori și autoritatea publică locală, ce deține în patrimoniu terenuri și clădiri de interes atât pentru potențiali investitori autohtoni, cât și pentru companii străine.

Inițiativa noastră are la bază, în primul rând, dorința de a atrage investitori, care sunt în căutarea unui spațiu sau a unei locații pentru afacerile lor. În al doilea rând, dorim să le arătăm dezvoltatorilor imobiliari că suntem deschiși și că dorim să îi sprijinim. Împreună putem face proiecte impresionante și durabile pentru întreaga comunitate. Sunt multiple posibilități și locuri în oraș pentru dezvoltarea unor afaceri de succes, care să aducă plus valoare acestei zone.

La nivelul autorității publice locale mentalitățile s-au schimbat în bine și există deschidere către toți investitorii ce pot contribui la dezvoltarea economiei locale prin diversificarea activităților și generarea de locuri de muncă.

Dăm start IMOFEST 2018 pentru o prezență vizibilă a orașului Galați atât pe piața internă, cât și pe cea externă”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

La IMOFEST 2018 au confirmat participarea reprezentanți ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, ai Camerei de Comerț Italiană România, ai CEETRUS România (fost IMMOCHAN), ai MKBT, ai CBRE și mulți alți specialiști în domeniu.

IMOFEST 2018 se va desfășura în Sala de conferințe a Hotelului ”Vega”, începând cu ora 10,00.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × one =