Stații de încărcare pentru mașinile electrice, în mai multe zone ale orașului

0
1288

Primăria va înființa, cu bani de la Administrația Fondului de Mediu, șase stații de încărcare pentru mașinile electrice, investiție care se ridică la aproximativ 1,4 milioane de lei. Consiliul Local a aprobat, în ședința de joi, un proiect de hotărâre în acest sens, iar cererea de finanțare va fi depusă de către municipalitate până pe data de 15 noiembrie la Administrația Fondului de Mediu, acesta fiind termenul limită până la care autoritățile pot depune documentația pentru a primi fondurile.

Cele șase stații de încărcare a autovehiculelor electrice vor fi înființate pe strada Stadionului – în parcarea Sălii Sporturilor, în parcarea Casei de Cultură a Sindicatelor, în zona Colegiului Național ”Mihail Kogălniceanu” – unde în prezent municipalitatea derulează un proiect amplu de restructurare urbană, pe strada Constantin Levaditti, în centrul orașului – în parcarea Danube Star Hotel (fostul Hotel Dunărea) și la sediul Primăriei, pe strada Domnească.

Nu mai puțin de 90 la sută din banii necesarii înființării acestor stații vor fi asigurați de Administrația Fondului de Mediu, iar contribuția Primăriei va fi de 10%.

Primarul Ionuț Pucheanu a declarat că municipalitatea răspunde astfel strategiei Uniunii Europene pe termen lung privind reducerea poluării și încurajarea cetățenilor statelor membre să își achiziționeze autovehicule nepoluante, cu consum redus de combustibil. Edilul a precizat că, pentru ca oamenii să fie motivați și încurajați să-și achiziționeze mașini electrice, trebuie ca autoritățile să le creeze înainte de toate infrastructura necesară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.