Fostul centru de transfuzii din Țiglina I va fi transformat de Primărie într-o creșă modernă

0
419

Primăria va amenaja o nouă creșă în clădirea fostului centru de transfuzii din cartierul Țiglina 1, după ce s-a atribuit contractul de lucrări pentru renovarea acestui imobil aflat într-o stare avansată de degradare. De altfel, pentru realizarea acestui obiectiv, Primăria municipiului Galați a obținut fonduri prin PNRR.

Galațiul este orașul familiei. De aceea, facem totul pentru a-i susține pe copii de la primii pași în viață. Este un obiectiv important: pe de o parte înființăm o creșă modernă, pe de altă parte dăm cea mai bună utilitate unei clădiri abandonate”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Potrivit Compartimentului de Presă al Primăriei, principalele lucrări la clădirea din cartierul Țiglina 1 vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizare sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice etc.

Proiectul prevede realizarea a 40 de locuri pentru copii.

Valoarea contractului, atribuit în urma licitației publice, pentru Renovare energetică – Reabilitare imobil Strada Saturn, nr. 6A – Creșă copii – execuție – PNRR”   este de 3.761.400,36 lei fără TVA  Ofertant câștigător este SMB Solid Trust Partner SRL.

Durata lucrărilor, care vor începe în scurt timp, va fi de 12 luni.

În context, amintim că Primăria municipiului Galați a amenajat de curând o creșă nouă pe strada Al. I. Cuza. Totodată, municipalitatea mai are proiecte pentru încă patru creșe noi în cartierele Dunărea, Micro 13, Bariera Traian și zona Gării CFR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.