Bursieri „Eugen Ionesco” la Universitatea „Dunărea de Jos”

0
252

Facultatea de Litere din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați găzduieşte până la sfârșitul lunii iulie patru bursieri „Eugen Ionescu”.

Este vorba despre studenții: Abouelmagd Ahmed Abdelghani şi Mohamed Aly Sharaf Abdelsamad (din Egipt) coordonaţi de prof. dr. Alina Ganea, Ginnie Kougou-Mbougath (din Gabon) şi Mohamed Shehata Hassan Kora (din Egipt), coordonaţi de conf. dr. Ana-Elena Costandache.

Aceştia vor efectua stagii de lucru de doctorat şi postdoctorat la sala de lectură a Bibliotecii Universităţii, unde vor avea acces la fondul de carte, dar mai ales la bazele de date internaţionale, la sala de lectură a Facultăţii de Litere, la Biblioteca franceză „Eugène Ionesco” şi la Biblioteca judeţeană „V. A. Urechia”.

Programul de burse „Eugen Ionescu” este un proiect românesc, iar bursele de mobilitate doctorală şi de cercetare post-doctorală urmăresc facilitarea circulaţiei cercetătorilor în vederea amplificării volumului schimburilor ştiinţifice şi intelectuale; creşterii numărului profesorilor şi cercetătorilor francofoni; încurajării mobilităţii tinerilor din spaţiul francofon; promovării cercetării ştiinţifice în limba franceză pe scena internaţională; dezvoltării spaţiului universitar francofon.

Selectarea şi evaluarea candidaţilor s-a realizat pe baza unor criterii academice riguroase, cu sprijinul Agenţiei Universitare a Francofoniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.