Blocuri din Micro 21 și Mazepa II, modernizate de Primărie cu fonduri europene. Parteneriate de succes între asociații și municipalitate

0
359

Asociațiile de proprietari care și-au dat mâna cu municipalitatea în interesul și pentru confortul locatarilor beneficiază de investiții în modernizarea blocurilor. Primăria informează că încă două blocuri situate în cartierele Micro 21 și Mazepa II au fost modernizate cu fonduri europene. Este vorba despre blocul PR6, scara 1, din B-dul Dunărea nr. 86, și de blocul CL3, scara 2, din str. Armata Poporului nr. 6.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Este încă un obiectiv îndeplinit. Pentru oamenii din aceste blocuri înseamnă mai mult confort în apartamente, odată cu scăderea consumului de energie și implicit facturi mai mici. Este în același timp un parteneriat de succes al Primăriei cu asociațiile care au înțeles că trebuie să se implice pentru că vorbim de proprietăți private”.

Potrivit Compartimentului de Presă al Primăriei, principalele lucrări de intervenție au vizat izolarea termică a faţadelor, termo-hidroizolarea terasei, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel, închiderea balcoanelor, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de corpuri de iluminat economice cu senzori de mișcare/prezență în spațiile comune, înlocuirea circuitelor electrice în spațiile comune, repararea elementelor de construcţie ale faţadelor unde s-a impus, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie, repararea trotuarelor de protecţie, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi (rampe de acces) etc. În acest fel se reduce cu minimum 40% consumul pentru încălzire și scade sub 90 kW/m2an energia consumate.

Valoarea totală a proiectului cu finanțare europeană a fost de 1,3 milioane de lei.

Proiectul „Creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe – bloc PR6, sc.1, B-dul Dunărea nr. 86 aferent Asociației de proprietari nr. 570 și bloc CL3, sc. 2, str. Armata Poporului nr. 6 aferent Asociației de Proprietari nr. 188, Municipiul Galați” este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale, Apel de proiecte POR/2020/3/3.1/A/3/NE, SE, SM, C, cod SMIS 139965.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.