Acţiune de donare de sânge în Arhiepiscopia Dunării de Jos

0
466

O nouă acţiune de donare de sânge a preoţilor, tinerilor şi credincioşilor din Tecuci a avut loc, joi, la Centrul de Trasfuzii din Galați.

Această campania de donare de sânge, organizată în Arhiepiscopia Dunării de Jos, se înscrie în seria activităţilor pastoral-misionare şi social-filantropice desfăşurate an de an în perioada Postului Mare şi, de această dată, este prilejuită de sărbătoarea ocrotitorului spiritual al municipiului Tecuci şi al Catedralei din centrul acestui oraş.

La această acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină au participat 35 de voluntari din protopopiatul Tecuci care au dorit să vină în sprijinul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge.

Donatorii, între care şi mulţi tineri din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox, filiala Tecuci, au fost mobilizaţi de preotul Gheorghe Joghiu de la Parohia “Sfântul Gheorghe” din Tecuci, iar deplasarea acestora de la Tecuci la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi s-a realizat cu o cursă specială cu un mijloc de transport persoane.

Preoţii, tinerii şi credincioşii din cadrul acestui protopopiat au participat cu mare bucurie şi dragoste la acţiunea de donare de sânge pentru a aduce un sprijin real semenilor lor. Încă din anul 2013 aceştia se mobilizează exemplar pentru o astfel de campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Tranfuzie Sanguină Galaţi.

Lipsa donatorilor de sânge înseamnă intervenţii chirurgicale amânate, boli care se agravează, multă suferinţă şi pierderea de vieţi omeneşti.

O statistică naţională arată că 4 din 10 români au donat sânge vreodată, iar majoritatea dintre ei au făcut acest gest pentru o persoană apropiată, rămând foarte mulţi semeni care au nevoie de sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.