159 de noi stații pentru încărcarea mașinilor electrice, la Galați

0
509

Municipiul Galați se numără printre orașele din țară cu cele mai multe stații pentru încărcarea mașinilor electrice și continuă pe această linie. 159 de noi stații vor fi instalate în oraș, adăugându-se celor 46 deja funcționale.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați:La Galați susținem și încurajăm transportul electric. De aceea, am demarat un program ambițios pentru instalarea de stații necesare mașinilor electrice al căror număr este în creștere de la o zi la alta. Un oraș modern trebuie să ofere toate condițiile pentru un transport modern și prietenos cu mediul”.

Primăria a reușit să obțină fondurile necesare prin PNRR și a lansat în licitație publică un contract estimat la 19,5 milioane de lei, având ca obiect „Stații de reîncărcare autovehicule electrice – achiziție cu proiectare, montaj, operare și mentenanță a echipamentelor”, iar ofertele sunt așteptate până pe 20 martie 2024. În principal, contractul prevede achiziția celor 159 de stații de stații pentru mașinile electrice, acestea urmând să fie instalate în toate zonele orașului.

Potrivit Biroului de Presă, municipalitatea a instalat până acum, în cadrul altor proiecte, 46 stații de reîncărcare pentru mașinile electrice, iar acțiunile au fost recunoscute la nivel național. Municipiul Galați a obținut anul trecut trofeul „Best Electric City”, pentru programul de instalare a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice. Premiul a fost oferit în cadrul competiției „Best Electric Car” care a dezvoltat un parteneriat cu Ministerul Mediului.

În prezent, în municipiul Galați sunt înregistrate 3.007 mașini electrice și hibrid. Dintre acestea, 499 sunt full-electric și 2.508 plug-in hybrid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.