Vernisaj la Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea”

0
296

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” găzduiește joi, ora 12.00, vernisajul expoziției temporare „Mozaic Tehnic”, organizată de către muzeograf dr. Valentin Bodea.

Pe fondul celor două revoluții industriale la nivel mondial (sfârșitul sec. XVIII – XIX, respectiv sfârșitul sec.al XIX-lea – prima jumătate a secolului al XX-lea) au pătruns și în spațiul românesc numeroase obiecte din domeniul știință și tehnică. Fie că este vorba despre mașini de scris, mașini de cusut, motoare cu abur, aparate de zbor, automobile, aparate de radio, războaie de țesut mecanizate, telefoane, multe astfel de obiecte au fost achiziționate de către familiile înstărite, prin intermediul marilor comercianți români și străini care aveau legături în special cu casele comerciale din Europa.

Din patrimoniul Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați fac parte și astfel de bunuri muzeistice care datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea – prima jumătate a secolului al XX-lea – o mașină de cusut marca „Howe” (a doua jumătate a secolului al XIX-lea), o mașină cu aburi realizată de către sergentul Ioan Ghiorghiu la Arsenalul Marinei Militare din Galați (1911), un aparat de radio „Standard Universal” (prima jumătate a secolului al XX-lea), iar acestea împreună cu alte exponate cu valoare muzeistică deosebită vor putea să-și „spună” povestea și să fie admirate de către publicul vizitator în cadrul expoziției „Mozaic Tehnic”.

Vernisajul va avea loc la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, Secția „Lapidarium”, strada Maior Iancu Fotea, nr. 2 bis, vizavi de Biserica Greacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.