Stația de pompare „Turnul de Apă” este modernizată cu fonduri europene

0
592

Au început lucrările pentru modernizarea stației de pompare „Turnul de Apă”, grație unui proiect amplu care se derulează cu fonduri europene, anunță Primăria și Apă Canal.

Astfel, se vor reabilita integral conductele magistrale de aspirație și refulare Dn1000mm, nodurile hidraulice și armăturile aferente.

Întrucât investiția derulată începând din luna martie 2024 la acest obiectiv strategic în alimentarea cu apă a municipiului Galați este de mare anvergură și presupune lucrări foarte complexe, acestea se desfășoară în etape.

Pentru anul 2024 sunt prevăzute a se executa și au fost demarate lucrările la:

  • Conducta de provizorat pentru alimentarea cu apă a stației, astfel încât lucrările de înlocuire a instalațiilor hidraulice să se realizeze cu stația în funcțiune. Operatorul va asigura continuitatea alimentării cu apă a consumatorilor din zonele arondate pe tot parcursul derulării investiției, concomitent cu asigurarea frontului de lucru pentru constructor.
  • Conducta de refulare, cca. 1020 metri conductă magistrală Dn1000mm din str. Crizantemelor – str. M. Kogălniceanu – bdul. Coșbuc, până la intersecția cu str. Brăilei (Păpădie), astfel încât să se poată derula proiectul de investiții al Primăriei Municipiului Galați care vizează modernizarea bulevardului G. Coșbuc, pe cel de-al doilea tronson.

Stația de pompare Turnul de Apă alimentează cu apă potabilă cartierele Țiglina I, Țiglina 2, Mazepa I, Mazepa II, zonele Centru – Domnească, Centru – Port, Piața Centrală, Valea Orașului, arealul cuprins între bdul. G. Coșbuc – Kogălniceanu – Traian – Carnabel – V. Alecsandri – bdul. G. Coșbuc (până în str. Al. Măcelaru).

Valoarea investiției la acest obiectiv strategic este de aproximativ 15.230.000 lei.

Stația de pompare „Turnul de Apă” a fost pusă în funcțiune în anul 1894 și a mai beneficiat de lucrări de investiții în cadrul Programului ISPA. Astfel, în anul 2012, s-au dat în funcțiune: o stație nouă de pompare și un rezervor de 10.000 mc.

APĂ CANAL S.A. Galați continuă astfel eforturile pentru modernizarea și reabilitarea infrastructurii de alimentare cu apă potabilă din municipiul Galați, cu impact semnificativ în îmbunătățirea calității și siguranței serviciului.

În context, amintim că anul trecut a fost modernizată și stația de repompare Filești, care asigură de circa 50 de ani alimentarea cu apă pentru aproape jumătate din oraș.

Operatorul APA CANAL SA Galati derulează un proiect important cu finanțare europeană de 180 de milioane de euro pentru înlocuirea, reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare la nivelul județului Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.