Spitalul din Tecuci va avea o policlinică nouă

0
361

Consiliul Județean Galați a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea de la zero a unei clădiri și pentru policlinica (ambulatoriul) spitalului din Tecuci, investiția fiind de peste 45 de milioane de lei, din care 20 de milioane de lei prin Programul Operaţional de Sănătate 2021-2027.

„Am preluat spitalul din Tecuci în urmă cu doi ani într-o stare de degradare avansată, cu clădiri vechi, la care niciodată nu s-a investit cu simț de răspundere. Sunt peste 100.000 de oameni din Tecuci și din zonele limitrofe care depind de acest spital. De aceea, am decis, împreună cu echipa de la Consiliul Județean, să luăm totul de la zero și să reconstruim pas cu pas tot sistemul sanitar din Tecuci. Am aprobat o nouă investiție pentru sănătatea tecucenilor și nu numai. Vom construi o clădire nouă, dotată cu aparatura necesară, pentru policlinica (ambulatoriul) unității medicale. Va fi o clădire modernă, cu totul diferită față de ce există acum, care va pune accent și pe confortul pacienților, de la culorile folosite până la crearea de spații verzi pe fațade și acoperiș. Este a treia investiție majoră pe care o aprobăm anul acesta pentru Tecuci – clădire nouă pentru spital, în scurt timp urmând să înceapă la propriu lucrările, modernizarea sediului Ambulanţei și clădire nouă pentru Policlinică. Doar aceste trei investiții au o valoare de 224 de milioane de lei (45 de milioane de euro). Şi nu ne oprim aici, urmează și alte investiții pentru Tecuci”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noua clădire a Policlincii (Ambulatoriul) va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 2700 de mp, panouri fotovoltaice, panouri solare pentru apă caldă, instalație de ventilare cu dispozitiv de recuperare a căldurii și sistem de monitorizare și control a tuturor echipamentelor instalate, pentru reducerea consumurilor și optimizarea funcționării acestora în condiții maxime de confort și siguranță. De asemenea, pentru dotarea cu mobilier și aparatură medicală, vor fi achiziționate peste 300 de echipamente.

În noua clădire vor funcționa 49 de cabinete medicale pentru specialitățile: pediatrie, chirurgie pentru mici intervenții, chirurgie generală, cardiologie, radiologie și mamografie, ortopedie, dermatologie, diabet, boli interne, ORL, obstetrică-ginecologie, gastroenterologie, oftalmologie, ortoptică, psihiatrie și neurologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.