Roboți pentru dezinfecția saloanelor și sălilor de operație la Spitalul Județean

0
257

Un număr de 22 de roboți pentru dezinfecția saloanelor și sălilor de operație au fost aduși la Spitalul Județean de Urgență Galați.
Cu ajutorul ultravioletelor de tip UV-C, noul robot distruge în doar câteva minute bacteriile, virusurile și alte tipuri de microorganisme, inclusiv coronavirusul și bacteriile rezistente la antibiotice.
Poate fi controlat de pe tabletă sau telefon și este dotat inclusiv cu senzori care detectează prezența persoanelor în raza de acțiune, pentru a evita orice expunere greșită.
Roboții cu ultraviolete vor fi folosiți pentru dezinfecția zonelor vitale ale spitalului – blocul operator și blocul de nașteri, precum și în secția de neurochirurgie, acolo unde un salon poate fi dezinfectat, în medie, cu noul robot în mai puțin de 10 minute, față de 4-5 ore cu vechile dispozitive.
Noii roboți fac parte din cele peste 300 de echipamente de dezinfecție, decontaminare și sterilizare cu care am dotat Spitalul Județean.
De altfel, toate spitalele din subordinea Consiliului Județean Galați (Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul TBC, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor și Spitalul Municipal Tecuci) vor avea astfel de echipamente, în cadrul unei investiții cu fonduri europene de peste 36 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.