Peste 1.100 de copaci vor fi plantați în oraș, în perioada următoare, „pentru un aer mai curat și sănătos”

0
462

Primăria municipiului Galați informează că în scurt timp va începe o nouă campanie de plantări de arbori.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Suntem în topul orașelor cu cel mai bun aer din Europa și facem totul pentru a crește și mai mult calitatea acestuia. De aceea, vom demara în scurt timp o nouă campanie pentru plantări de arbori, pentru un aer cât mai curat și sănătos, de care trebuie să se bucure și generațiile viitoare”.

Astfel, în cadrul campaniei de primăvară, un număr de 1.104 de arbori vor fi plantați în oraș în perioada următoare. Dintre aceștia, 104 sunt magnolii, cireși japonezi, arbore de lalea, brazi argintii și tuia care vor fi plantați în parcuri și zone de promenadă cum ar fi Spicu-Romarta, Alee P-uri, Parc Mihai Eminescu, Zona Potcoava, Grădina Publică, Parc Aventura sau Parc Carol.

Alți 1.000 de arbori sunt mesteceni, tei argintii, platani, molizi, pini, arbori de gumă, arbori de mătase, arțari, frasini și ulmi. Aceștia vor fi plantați în diferite cartiere și aliniamente stradale, precum și pe taluzul Falezei Dunării.

Primăria municipiului Galați derulează în fiecare an campanii pentru plantări de arbori, iar anul trecut 2.622 de copaci au prins rădăcini.

Municipiul Galați este în fruntea orașelor cu cel mai bun aer din Europa. Orașul nostru a fost declarat pe primul loc în țară și pe locul 21 la nivel european în ceea ce privește calitatea aerului, potrivit unui studiu dat publicității anul trecut de către Agenția Europeană a Mediului.

Foto arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.