Ninsoare și viscol puternic în nordul județului Galați. Se intervine pe principalele drumuri naționale și județene

0
525
Consiliul Județean Galați anunță că utilajele de deszăpezire sunt pe teren de ore bune și acționează pentru a menține drumurile practicabile.
„În jumătatea de nord a nins viscolit, iar în restul județului a fost ploaie înghețată. Am intervenit și intervenim cu material antiderapant, iar acolo unde a fost nevoie s-a acționat și cu lama pentru înlăturarea zăpezii de pe partea carosabilă. Vântul suflă destul de tare, cu viteze de peste 50 km pe oră”, a precizat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Ar putea fi o imagine cu plug de zăpadă şi text
În nordul județului, ninge viscolit și s-a așternut strat de zăpadă, în special pe DN 24 și DN 24D, unde circulația este îngreunată. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a precizat că intervine pe toate drumurile naționale din județul Galați, cu 10 utilaje și peste 30 tone de sare.
Poliția Rutieră Galați le reamintește conducătorilor auto că este obligatorie echiparea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă atunci când circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. În caz contrar, amenzile pot ajunge până la 3.300 lei și se reține certificatul de înmatriculare.
Poliția Rutieră îi sfătuiește pe șoferi să se informeze despre starea drumurilor înainte de a pleca în călătorie, să circule cu prudență, să nu bruscheze comenzile autovehiculului, să adapteze viteza la condițiile de drum și să păstreze o distanță corespunzătoare față de celelalte autovehicule aflate în trafic, pentru a putea frâna în condiții de siguranță.
Județul Galați se află sub cod galben de vreme severă până marți dimineață, la ora 10.00. Sunt prognozate ninsori, viscol, depuneri de polei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.