Două săptămâni pline de activități educative și interactive pentru elevii din Galați ai Fundației GFG

0
304

În luna martie, cei 43 de elevi din Galați care participă la Programul de Învățământ Dual susținut de Fundația GFG au avut șansa de a-și dezvolta noi abilități tehnice și profesionale în cadrul unui program educațional dezvoltat de experții Fundației GFG, Rewise Learning și LIBERTY Galați.
Elevii clasei a IX-a de la Liceul Tehnologic “Paul Dimo” au început activitățile pe 4 martie și au avut ocazia să își îmbunătățească abilitățile individuale și de lucru în echipă, perfecționându-și în același timp competențele tehnice prin construirea unei boxe Bluetooth din cutii de oțel reciclate. De asemenea, elevii au regizat și produs un videoclip despre mediu și comunitate și au discutat despre motivație și mediu înconjurător.
Două săptămâni mai târziu, au dat startul activităților elevii de clasa a X-a de la același liceu, care au învățat despre operațiunile de producție LIBERTY Galați prin activități practice și au aflat cum va arăta și va funcționa în viitor platforma siderurgică din Galați. În plus, viitorii electricieni s-au pregătit pentru primul lor loc de muncă, participând la ateliere care au avut ca teme redactarea CV-ului și dezvoltarea abilităților de interviu, organizate de specialiștii în resurse umane de la LIBERTY.
La evenimente au participat Georgina Crumpton, General Manager al GFG Alliance și al Fundației GFG, Radu Ionescu, General Manager LIBERTY Galați, și Ionuț Pucheanu, Primar al Municipiului Galați.
Georgina Crumpton a declarat: “Am fost încântați să vedem cât de implicați sunt elevii în acest program. Echipa noastră a pregătit activități de învățare interactive și captivante, care i-au ajutat pe elevi să înțeleagă și să deprindă principii tehnice și de inginerie, dar și să se dezvolte pe plan personal și profesional. Elevii au conștientizat prin aceste activități că sunt o parte importantă în protecția mediului și în tranziția noastră către GREENSTEEL.”
Activitățile s-au încheiat, pentru fiecare dintre cele două clase, cu o festivitate la care au participat părinții elevilor, reprezentanți ai autorităților locale, profesori, electricieni, foști ucenici, mentori și manageri de la LIBERTY Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.