Casa în care a copilărit Alexandru Ioan Cuza la Galați, restaurată cu bani europeni

0
495

Pentru a marca 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, Consiliul Județean Galați, prin Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, a redeschis, astăzi, porțile Muzeului „Casa Cuza Vodă”.   

„Mă bucur enorm că redeschidem Muzeul „Casa Cuza Vodă”, după un amplu proces de consolidare, restaurare și amenajare. Astfel, prima instituție muzeală din orașul nostru a redevenit o moștenire culturală pentru generațiile viitoare”, spune Costel Fotea, președintele CJ Galați. 

În cadrul acestei investiții cu bani europeni, au fost realizate lucrări de consolidare a fundaţiei monumentului istoric, au fost refăcute toate instalaţiile, s-a lucrat la amenajarea interioară și exterioară a clădirii, au fost achiziţionate vitrine şi panouri de expunere noi, s-a montat pardoseală din marmură, au fost instalate corpuri de iluminat, echipamente pentru climatizare și sistem de supraveghere. Lucrările au costat peste 4 milioane de lei.

Ar putea fi o imagine cu masă şi în interior

„Casa Cuza Vodă” a aparţinut părinţilor lui Alexandru Ioan Cuza, domnitor al Principatelor Unite, și a devenit primul muzeu înființat la Galați, pe 24 ianuarie 1939.

Expoziția de bază organizată la Casa „Cuza Vodă prezintă personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza şi oraşul Galaţi din a doua jumătate a secolului al XIX-lea și până în primele decenii ale secolului al XX-lea, ca centru comercial, economic şi cultural al României moderne.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.