Biblioteca V. A. Urechia lansează ”Senior Computer”, program de inițiere a vârstnicilor în utilizarea computerului, smart mobilului și a internetului

0
1457

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” lansează un nou program pentru seniori

„Senior Computer” este programul de inițiere în utilizarea computerului, smart mobilului și a internetului ce se va desfășura în anul 2020, începând cu data de 16 martie, la Filiala nr. 2 ”Paul Păltănea” a Bibliotecii Județene „V. A Urechia”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Programul se adresează seniorilor dornici să descopere și să-și dezvolte aptitudinile de tehnoredactare și comunicare virtuală, deschiși la experiențe noi și cu dorința de a petrece timp de calitate la bibliotecă.

Activitățile se vor desfășura în două etape:

– I etapă: de însușire a cunoștințelor: 2 săptămâni, câte 5 zile/săptămână, câte 2 ore/zi

– a II-a etapă: de fixare, aprofundare și dezvoltare a cunoștințelor dobândite, în intervalul de timp de 2 ore.

Acest proiect își propune să aducă un echilibru între cunoștințele deținute de persoanele din grupul țintă și nivelul tehnologic al societății, să înlăture unele cauze de inadaptare ale acestora și a senzației de inutilitate, să ajute la formarea unei comunități pe baza unor interese comune, să faciliteze participarea instituției bibliotecii la dezvoltarea unor abilități și capacități și la obținerea unor rezultate pozitive în dezvoltarea personală a participanților.

”Mai mult, suntem conștienți că mulți vârstnici au rude plecate în alte orașe din România sau în afara țării (copii, nepoți etc.) și ne dorim astfel să îi ajutăm să învețe să utilizeze noua tehnologie pentru a fi permanent în contact cu cei dragi”, spune managerul Bibliotecii Județene ”V. A. Urechia”, Corina-Emanuela Dobre.

Activităţile se vor desfăşura la sediul filialei din Micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25, corp V, etaj 1, în incinta Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” – Bibliotecă Municipală, în sala Internet, unde există mobilier (mese, scaune) şi echipamente (computere, imprimantă, scaner).

Cei care doresc să obțină mai multe detalii cu privire la Programul „Senior Computer” sunt rugați să sune la nr. de telefon: 0737.042.202 sau 0771.603.819.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.