Coronavirusul, temă de discuţie la conferința preoțească în protopopiatul Galați

0
789

În cadrul şedinţei desfăşurate, ieri, la sediul Protoieriei Galaţi, unde s-au desfăşurat lucrările conferinţei pastoral-administrative corespunzătoare lunii februarie, s-au luat în discuţie teme de actualitate, inclusiv prezenţa în lume a coronavirusului şi implicaţiile acestui virus în viaţa de zi cu zi.  Potrivit Arhiepiscopiei Dunării de Jos, “după susţinerea referatului tematic intitulat ”Tradiție și noutate în pastorația parinților și copiilor”, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a evidențiat aspectele importante punctate în expunerea părintelui Costel Căuș, arătând că principala bază a formării unei generații sănătoase din toate punctele de vedere, atât în familie, cât și în societate, este educația. De asemenea, ierarhul a prezentat câteva remedii pentru evitarea eventualelor eșuări în educarea tinerilor, mai ales acolo unde excesul de virtual se manifestă zilnic.

În cadrul ședinței au fost discutate programele eparhiale dedicate familiilor și copiilor ce urmează a se desfășura în următoarea perioadă în Eparhia Dunării de Jos, în special cele legate de ”Marșul pentru viață” și organizarea de tabele pentru tineri. Cu acest prilej au fost stabilite Centrele sociale în care se vor desfășura aceste tabere. Totodată, au fost prezentate câteva cazuri de preoți cu mulți copii din eparhia noastră care se jertfesc zilnic pe altarul familiei”.

Sursa citată mai precizează că subiectul coronavirus a fost abordat “în cadrul dezbaterilor, când au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea şi activitatea preoţească, între care și cele cu privire la poziționarea corectă a preoților și credincioșilor față de problema cu care se confruntă omenirea în privința răspândirii coronavirusului, fără a dramatiza situația, însă a conștientiza implicațiile acestei probleme”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.