Autoturism de lux furat din Regatul Unit, depistat de polițiștii de frontieră

0
370

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritoral al Poliției de Frontieră Galați au indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Mercedes, identificat în trafic, în urma unei acțiuni punctuale, care figura în bazele de date ca fiind furat din Regatul Unit, la începutul acestei săptămâni.

În data de 09 aprilie, pentru valorificarea unei informații primite de la polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritoral al Poliției de Frontieră Galați au organizat, împreună cu Poliția Municipiului Tecuci – Serviciul Investigații Crminale, o acțiune punctuală pe linia traficului internațional cu autoturisme furate.

Astfel, în jurul orei 17.00, a fost observat și oprit în trafic, în apropierea orașului Tecuci, un autoturism marca Mercedes GLA, cu număr de înmatriculare specific Regatului Unit.

În urma verificărilor efectuate s-a constat faptul că autoturismul, an fabricaţie 2023, figurează în baza de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Marea Britanie, la data de 07.04.2024.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul, un gălățean, în vârstă de 26 de ani, a declarat că a închiriat autoturismul de la un cetățean român, cu reședința în Marea Britanie și că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 149.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.