Acţiuni social-filantropice în Arhiepiscopia Dunării de Jos

0
272

Aşezămintele social-filantropice din Arhiepiscopia Dunării de Jos, pe lângă programele şi activităţile desfăşurate permanent pentru semenii nevoiaşi aflaţi în evidenţele parohiale, organizează în perioada Postului Mare, dar şi cu alte ocazii, acţiuni filantropice pentru persoane vulnerabile şi bolnave, instituţionalizate în Centre de asistenţă şi îngrijire specializate.

O parohie implicată activ în astfel de activităţi sociale este şi parohia gălăţeană ”Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Această parohie a desfăşurat o nouă acţiune filantropică pentru cei 50 de beneficiari din cadrul Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele adulte cu dizabilităţi nr. 2 din Galaţi.

De la primele ore ale dimineţii, preotul paroh i-a împărtăşit cu Sfintele Taine şi i-a uns cu undelemn sfinţit de la Taina Sfântului Maslu pe bolnavii internaţi în acest centru social şi, împreună cu câţiva voluntari, le-a oferit acestora pachete cu produse de igienă şi articole vestimentare.

De asemenea, instituţia socială a primit din partea parohiei o maşină de spălat şi un uscător de rufe, detergenţi, clor şi balsam pentru rufe.

De generozitatea acestei parohii s-au bucurat şi două familii nevoiaşe din localitatea Călmăţui, judeţul Galaţi, care au primit în dar un frigider şi o maşină de spălat rufe.

Darurile oferite prin aceste acţiuni filantropice au fost în valoare de peste 15.000 lei.

Biserica „Sfânta Cuv. Parascheva“, aflată în prezent la stadiul de finisări interioare şi exterioare, este una dintre cele mai mari biserici din municipiul Galaţi, în vecinătatea acesteia, încă din anul 1998, funcţionând şi o cantină socială, dar şi un cimitir parohial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.