Vernisaj la Muzeul de Istorie

0
709

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” invită gălăţenii, miercuri, ora 14.00, la vernisajul expoziției temporare foto-documentară „Tranziția către comunism. 23 august 1944 – 30 decembrie 1947 la Galați”, documentată și pregătită de muzeograf Mihaela Damian.

”Perioada cuprinsă între 23 august 1944 și 30 decembrie 1947 a reprezentat, în istoria contemporană românească, un interval încărcat de speranță și tragism, în care s-au confruntat două proiecte de societate, proiectul democratic și cel totalitarist al comuniștilor din România îndrumați și sprijiniți nemijlocit de sovietici. În doar trei ani, evenimentele de pe scena politică  s-au derulat cu repeziciune, iar odată cu instalarea la 6 martie 1945 a guvernului dr. Petru Groza schimbările din plan social și instituțional au arătat limpede direcția spre care se îndrepta România. Despre modul în care s-au petrecut toate aceste schimbări la Galați, despre personajele care s-au aflat în prim-planul scenei politice locale și cum a trăit populația orașului o perioadă dificilă marcată de distrugerile războiului, lipsuri, foamete și de obligațiile împovărătoare ce decurgeau din condițiile armistițiului, veți afla prin intermediul acestei expoziții inedite”. (muzeograf Mihaela Damian)

Vernisajul expoziției va avea loc la Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” Galați, Secția Lapidarium, str. Maior Iancu Fotea nr 2 bis (vizavi de Biserica Greacă). Expoziția va rămâne deschisă timp de o lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.