Vernisaj la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”

0
468

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, vă invită marţi, 07 martie 2023, ora 13.00, la vernisajul expoziţiei „Simboluri feminine pe timbre româneşti”.

Dedicată Zilei Internaționale a Femeii, expoziția temporară organizată de muzeograf dr. Valentin Bodea aduce în atenția publicului, în luna lui Mărțișor, bunuri culturale din secolele XIX-XXI (mărci poştale româneşti, cărţi, accesorii feminine, cărţi poştale cu familia regală a României, fotografii cu Doamna Elena Cuza şi familia regală a României la Galaţi, discuri pentru pick-up imprimate de Dina Cocea, Lucia Sturdza-Bulandra), care ilustrează femei celebre ce și-au pus amprenta în diverse domenii.

Grigore Vieru spunea că „Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihnește, amintindu-și toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toți strugurii toamnei și toate ninsorile iernii”.

Așadar, vă asteptăm la vernisajul expoziţiei „Simboluri feminine pe timbre româneşti”, un prilej de bucurie şi de sărbătoare pentru toate doamnele și domnișoarele.

Vernisajul expoziției va avea loc la secţia „Lapidarium”, strada Mr. Iancu Fotea, nr. 2 bis, (vis a vis de Biserica Greacă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.