Un nou tronson de pe strada Domnească intră în modernizare. Primarul Ionuț Pucheanu: ”Centrul vechi al orașului va căpăta o nouă înfățișare”

0
369
Un nou tronson de pe strada Domnească va fi modernizat începând de anul acesta, după cum a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, într-o emisiune la Pro Lider FM. Este vorba despre segmentul cuprins între străzile Maior Iancu Fotea (Biserica Greacă) și Gării (Biserica Catolică). Lucrările sunt estimate la peste 16,5 milioane de lei.
Pe lângă modernizarea infrastructurii rutiere (carosabil, trotuare, piste pentru bicicliști), mai multe obiective de importanță edilitară, culturală și de patrimoniu situate pe acest tronson al străzii Domnească vor fi renovate.
Spre exemplu, au început lucrările de regenerare urbană în piațeta de la Biserica Greacă.
Principalele lucrări presupun amenajarea platformelor pietonale cu plăci din granit, amenajarea spațiilor verzi cu sistem de irigații, precum și plantări de arbori și arbuști. De asemenea, va fi amenajată o fântână arteziană și se vor instala gradene și jardiniere. Totodată, se vor instala rețele de apă și canalizare pentru cișmele, sistem de iluminat economic și va fi reînnoit mobilerul urban. Lucrările costă peste 3 milioane de lei și trebuie finalizate peste 10 luni.
Tot în zonă, vor începe lucrările de reabilitare și modernizare a Palatului Gheorghiu. Lucrările sunt finanțate cu bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Autorizația pentru lucrări este întârziată de avizele de la Mediu și Patrimoniu.
Tot în cadrul proiectului de modernizare a străzii Domnească sunt prevăzute și lucrări de amenajarea Aleii Celebrităților „Walk of Fame” pentru personalitățile marcante ale Galațiului, refacerea stațiilor de autobuz, reconfigurarea și modernizarea spațiilor verzi, sisteme de irigații automatizate, iluminat public de tip led. Mai mult, pentru pietonalizarea din week-end, în zona intersecției cu strada Gării, dar și la intersecțiile cu drumurile laterale, se vor monta stâlpi retractabili automați, cu acționare electrică sau hidraulică.
Teatrul Dramatic va fi renovat și modernizat cu bani europeni, se va construi o parcare subterană în zona Domnească/Eroilor, va fi reconfigurată și modernizată piațeta unde se află Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989.
Clădirea în care se află sediul PSD, situată pe strada Domnească, la intersecția cu strada Eroilor, va fi renovată. Imobilul nu va mai fi destinat activității politice după renovare, ci va fi introdus în circuitul socio-cultural, a mai spus primarul Ionuț Pucheanu la Pro Lider FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.