Trei spectacole în acest weekend la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

0
946

Iubitorii de teatru sunt invitați și în acest sfârșit de săptămână la spectacolele Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Vineri, 3 decembrie 2021, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul UȘA E DESCHISĂ! de Andrei Velea, regia: Vlad Ajder, scenografia: Daniel Divrician, o producție din anul 2021.

În distribuție, actrița Petronela BUDA în rolul Femeii.

UȘA E DESCHISĂ! este o monodramă ce are la bază piesa „Păpușa din podul bunicii” a scriitorului gălățean Andrei Velea, inspirată de un caz real și publicată în cartea de proză scurtă „Plaja de la Vadu” (Editura Brumar, 2013). Piesa a fost montată în premieră absolută la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” în anul 2021.

Spectacolul durează 60 de minute.

Sâmbătă, 4 decembrie 2021, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul VÂNZĂTORII AMBULANȚI de Murray Schisgal, regia: Ciprian Brașoveanu (debut), scenografia: Elena Neagu, o producție din anul 2021.

În distribuție: Vlad AJDER (Elias Crapavarnishkes / Cornelius J. Hollingsworth al III-lea), Ciprian BRAȘOVEANU (Shimmel Shitzman / Samuel P. Stone) și Flavia CĂLIN (Maggie Cutwell).

VÂNZĂTORII AMBULANȚI, piesă publicată de dramaturgul american Murray Schisgal în 1979, prezintă întâlnirea dintre doi imigranți în New York-ul începutului de secol XX. Autorul, el însuși fiu de imigranți în SUA, dezbracă de poleială visul american cu ajutorul dialogului și situației în egală măsură absurde și comice.

Spectacolul VÂNZĂTORII AMBULANȚI durează 70 de minute.

Duminică, 5 decembrie 2021, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul MAME, creație colectivă, regia: Cristian Ban, scenografia: Iulia Gherghescu, o producție din anul 2020.

În distribuție: Svetlana FRIPTU (Mama lui Radu), Radu HORGHIDAN (Radu), Ana Maria CIUCANU (Mama lui Ionuț), Ionuț MOLDOVEANU (Ionuț), Elena ANGHEL (Mama lui Ștefan), Ștefan FORIR (Ștefan), Oana MOGOȘ (Mama lui Răzvan) și Răzvan CLOPOȚEL (Răzvan).

MAME este o creație colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul mama.

Pentru acest spectacol, regizorul Cristian Ban a fost nominalizat la Premiul pentru cea mai bună regie la Gala Premiilor UNITER 2021.

Spectacolul MAME durează 90 de minute și este nerecomandat minorilor cu vârsta sub 12 ani.

Biletele pot fi cumpărate de pe platforma online bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală. Informații și rezervări: 0758 049 850.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.