Sprijin pentru investitori, la Galați: „Orice investiție înseamnă dezvoltare și locuri de muncă”

0
501

Firmele și ONG-urile pot beneficia de facilități fiscale importante, după ce au fost aprobate trei proiecte de hotărâre în acest sens, în ședința Consiliului Local de astăzi, la propunerea primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu,

Orașul nostru a devenit tot mai atractiv pentru investitori și trebuie să continuăm în această direcție. De aceea, susținem activitatea companiilor care își desfășoară activitatea la Galați pentru că orice investiție înseamnă dezvoltare și locuri de muncă. Mai mult, oferim facilități și pentru organizații neguvernamentale. Pentru a beneficia de aceste facilități este important ca toate cererile și documentele necesare să fie depuse până pe 31 martie”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Este vorba despre următoarele trei scheme de ajutor de minimis aprobate de consilierii locali:

1.Schema de ajutor de minimis pentru acordarea reducerilor și scutirilor de la plata impozitului de clădiri și terenuri pentru  investiții realizate pe raza administrativ-teritorială a municipiului Galați.

Ajutorul de minimis se acordă sub formă de scutire sau reducere de la plata impozitului pe clădiri achiziționate sau construite după 1 ianuarie 2022 indiferent de destinația economică a acestora și a impozitului/taxei pe terenurile aferente,  pe perioada valabilității autorizației de construire, datorat de întreprinderile beneficiare pentru clădirile și terenurile situate în Galați, cu condiția ca investiția să aibă o valoare de minim 200.000 de euro și un număr mediu de cinci noi angajați. Cererile de scutire sau reducere la plată, însoțite de documentele doveditoare, se depun până la 31 martie pentru anul fiscal în curs.

  1. Schema de ajutor de minimis pentru contribuabilii care dețin clădiri și terenuri situate în Parcul Industrial de pe raza administrativ-teritorială a municipiului Galați.

Ajutorul de minimis se acordă oricărei persoane juridice angajată total sau parțial în activități comerciale, contribuabil la bugetul local al municipiului Galați, sub formă de scutire la plată impozitului pe clădiri și terenuri deținute la data acordării ajutorului de minimis și situate în Parcul Industrial de pe raza administrativ-teritorială a municipiului Galați. Cererile de scutire și documentele doveditoare se depun până pe 31 martie pentru anul fiscal în curs.

  1. Schema de ajutor de minimis pentru acordarea facilităților fiscale prevăzute în dispozițiile art. 456 alin. 2 lit. c, d și f, și art. 464 alin. 2 lit. b, d – f din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu completările și modificările ulterioare.

Ajutorul de minimis se acordă persoanelor juridice care datorează impozit/taxă pentru  următoarele categorii de clădiri și/sau terenuri:

– utilizate pentru furnizarea de servicii sociale de către organizații neguvernamentale și întreprinderi sociale ca furnizori de servicii sociale;

– utilizate de organizații non-profit folosite exclusiv pentru activitățile fără scop lucrativ;

– clădirile și terenurile retrocedate potrivit art. 1 alin. 10 din O.U.G. nr. 94/2000.

Cererile de scutire și documentele doveditoare se depun până la 31 Martie pentru anul fiscal în curs.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.