Se suspendă activitățile cu publicul la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”

0
193

Având în vedere importanta investiție pe care Consiliul Județean Galați o derulează în beneficiul Bibliotecii și al comunității implicit, care presupune reabilitarea clădirii monument istoric, Marcă a Patrimoniului European, și pentru că lucrările avansează, începând cu data de 10 iunie 2024, se impune sistarea activităților cu publicul la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați.

În schimb, cititorii Bibliotecii pot beneficia de toate tipurile de servicii, care se regăseau și la sediul central, la cele două filiale: Filiala nr. 1 „Costache Negri” (în clădirea Clubului Liberty, lângă Orășelul Copiilor) și Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” (Micro 40, în clădirea fostului Liceu Metalurgic).

În plus, vom pune la dispoziția cititorilor, prin intermediul filialelor, pe bază de solicitare prealabilă, documente spre consultare/studiu aflate în colecțiile sălilor de lectură de la sediul central. Filialele vor funcționa astfel: luni – vineri – 9:00 – 19:00, iar duminica -9:00 – 13:00.

Documentele împrumutate de la sediul central pot fi predate, în perioada 10 iunie – 10 iulie, la sediul central sau la cele două filiale, iar după această perioadă doar la cele două filiale ale Bibliotecii.

Încurajăm utilizatorii să apeleze, în continuare, la asistența personalizată a bibliotecarilor de referințe, care pot oferi sprijinul necesar pentru rezolvarea solicitărilor de informare și documentare.

Vor fi asigurate în continuare servicii de printare și scanare (cu respectarea dreptului de autor, în conformitate cu regulamentul bibliotecii), imprimare legislație din programul dedicat, preluarea de solicitări de consultare a documentelor și rezolvarea lor în funcție de posibilități și de complexitatea cererii și transmiterea informațiilor la distanță. Se va asigura în continuare și suportul necesar pentru accesarea de servicii publice disponibile online, în cadrul proiectului „Servicii în sprijinul comunității”.
Solicitările pot fi făcute telefonic (tel. 0732520516), e-mail ([email protected] și [email protected]) și messenger (Serviciul Referințe – Galați).

Corina-Emanuela Tudorache, managerul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”: Vă asigurăm că vom rămâne la fel de implicați în comunitate și alături de cititorii noștri atât prin intermediul filialelor Bibliotecii, unde vor fi organizate și cluburi de vacanță, cât și prin intermediul Bibliotecii Estivală, pe care ne pregătim să o redeschidem în Grădina Publică, începând cu data de 17 iunie, în cadrul căreia, pe lângă activitățile recreative și educaționale, vor fi oferite servicii specifice de bibliotecă, respectiv înscriere utilizatori, îndrumare și consultare bibliografică, restituire de documente și alte cereri venite din partea cetățenilor județului Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.