Se reiau plimbările de agrement pe Dunăre, la Galați

0
334

Consiliul Județean Galați a lansat la apă o navă de pasageri destinată plimbărilor de agrement pe Dunăre. Ambarcațiunea a fost construită în cadrul unui proiect cu fonduri europene, în valoare de 2.350.000 de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime.

“Unul dintre visurile gălățenilor se împlinește astăzi: am lansat oficial la apă o navă de pasageri special construită pentru plimbări pe Dunăre. Mă bucur că am reușit să îndeplinim o veche dorință a gălăţenilor, precum și a celor care vizitează orașul nostru. Cu toții, vor avea șansa unei experiențe inedite, de a admira și descoperi frumusețea zonei noastre de pe apă. Astfel, pentru prima oară după 1989, o instituţie publică din Galaţi va organiza în mod regulat plimbări de agrement pe Dunăre.

Nava va face plimbări pe Dunăre în perioada caldă, de miercuri până duminică. În cel mai scurt timp, vom stabili exact programul, numărul de curse pe zi, durata şi traseele de călătorie, în acest moment având două variante – până la podul de peste Dunăre şi până la Insula Cailor.  

În ceea ce privește prețul, acesta va fi cel mai mic din țară, de cel mult 25 de lei/oră pentru adulți, până la 15 lei/oră pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani și gratuit pentru copiii până în 6 ani.

Astfel, în cel mai scurt timp, după ce vom aproba toate detaliile, la o dată care va fi anunțată ulterior, îi vom invita pe toţi gălățenii să vină și să se bucure de o plimbare pe Dunăre cu nava Consiliului Județean”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Nava, de tip pasager pentru curse de zi, are o lungime de 18 metri, 30 de locuri pe scaun, din care patru pentru persoane cu dizabilităţi, şi o autonomie de 25 de ore. Pentru siguranţa pasagerilor, ambarcaţiunea este prevăzută cu 33 de veste de salvare. Mai mult, la cârma navei se află un conducător calificat, cu 36 de ani de experiență în conducerea navelor pe mare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.