Se extinde rețeaua de distribuție a oxigenului la Spitalul de Urgență Galați

0
851
Consiliul Județean Galați a votat astăzi, în ședință extraordinară, alocarea de urgență a fondurilor necesare pentru realizarea unui sistem suplimentar de distribuţie a oxigenului la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Valoarea investiţiei este de 326.000 de lei, fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi.
Investiţia constă în:
-proiectarea şi întocmirea documentelor tehnice necesare autorizării şi avizării investiţiei
– achiziţionarea unui stocator de oxigen de minimum 11.500 l
– realizarea infrastructurii de conexiune între stocator şi rampele de distribuţie gaze medicale din cadrul secţiei de Terapie Intensivă (conducte din cupru medical şi elemente de siguranţă)
– realizarea instalaţiei electrice de alimentare pentru stocator
– realizarea de panouri de comandă, control şi alarmare
“Au fost alocaţi de urgenţă banii necesari pentru montarea unei noi instalaţii de oxigen la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. Noul sistem va fi dedicat exclusiv secţiei de Terapie Intensivă, acolo unde este cel mai mare consum de oxigen. În această secţie funcţionează echipamente medicale care utilizează şi 40 de litri de oxigen pe minut pentru pacienţii grav afectaţi de covid. Astfel, la Spitalul Judeţean vor funcţiona două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen. Una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului, inclusiv pentru secţia Covid de la etajul I şi blocul operator.
În paralel, depunem la Ministerul Fondurilor Europene un proiect cu finanţare europeană pentru reconfigurarea întregii infrastructuri de distribuție a oxigenului. Este vorba despre o investiţie de aproximativ trei milioane de euro, care presupune redimensionarea magistralei şi a instalaţiilor de oxigen, montarea sistemelor de semnalizare incendiu şi detecţie a concentraţiei de oxigen, modificarea puterii instalate pentru reţeaua electrică a spitalului şi suplimentarea rampelor de oxigen”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
De asemenea, tot în cadrul şedinţei de astăzi, au fost aprobate fonduri pentru achiziționarea de către Spitalul Judeţean a unui echipament medical modern pentru intervenţii chirurgicale. Valoarea acestui aparat medical este de 200.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.