Sate modernizate cu fonduri europene și bani de la Guvern  

0
840
Comuna gălățeană Tulucești rămâne un exemplu de bună practică pentru multe dintre unitățile administrativ-teritoriale din județul Galați, dar și din alte zone ale țării, în ceea ce privește atragerea de fonduri europene și guvernamentale pentru dezvoltarea celor trei sate pe care le are în componență (Tulucești, Șivița și Tătarca), cu peste 7.300 de locuitori. ”Putem afirma cu mândrie că toate cererile depuse pentru a fi finanţate prin intermediul fondurilor europene au fost aprobate, în prezent Tulucești fiind singura comună din județul Galați care are finanţate un număr de cinci proiecte şi are în evaluare alte trei proiecte”, spune primarul PSD, Petrică Bratu, aflat la al treilea mandat. În ultimii doi ani, Primăria Tulucești a investit peste 17 milioane de lei pentru modernizarea mai multor drumuri, pentru reabilitarea căminului cultural din Tulucești, pentru extinderea rețelei de canalizare, pentru modernizarea stațiilor de pompare și repompare cu scopul suplimentării cantității de apă livrată populației, dar nu numai. În prezent, Primăria are în derulare investiții de aproape 18 milioane de lei, dar și o serie de proiecte care se află în evaluare și pentru care se așteaptă aprobarea finanțării, cele mai multe dintre acestea vizând unitățile de învățământ.
”Grija față de cetățeni și comunitate este firul roșu ce străbate strategia mea de la începutul și până la sfârșitul mandatului”, mărturisește primarul din Ivești, social-democratul Cornel Hamza, care a transformat comuna într-un orășel datorită investițiilor finanțate din fonduri europene, guvernamentale și de la bugetul local. Pe lângă numeroasele proiecte de modernizare a drumurilor (unele finalizate, altele urmând să înceapă în curând), de reabilitare a iluminatului public stradal și de amenajare la standarde urbane a pieței agroalimentare, autoritățile din Ivești au demarat construirea a două grădinițe din fonduri guvernamentale, proiecte în valoare de 1,2 milioane de euro. O grădiniță cu program prelungit va fi construită în Ivești (700.000 de euro), iar o alta, cu program normal, în satul Bucești (500.000 de euro). Mai mult, va începe și contruirea celei de-a treia grădinițe în satul Ivești, zona Stadion – Tarola cu trei grupe, având finanțare de la Ministerul Educației. Proiectul ”Grădiniță cu 3 grupe de clasă în comuna Ivești, județul Galați” are o valoare de 500.000 euro.
            Și în comuna Poiana, condusă de primarul PSD Ciprian Tudor, autoritățile investesc în infrastructura rutieră, în rețeaua de alimentare cu apă a gospodăriilor, dar și pentru reabilitarea unităților de învățământ. Primăria din Poiana are în derulare investiții cu bani de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL, de aproximativ cinci milioane de lei, pentru proiectul ”Extindere şi modernizare captare, aducţiune şi înmagazinare apă potabilă” și pentru proiectul de „Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Şcoala Gimnazială Nr. 1 sat Poiana”. Totodată, prin PNDR, Serviciul Public de Gospodărire Comunală din Poiana va fi dotat cu un buldoexcavator.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − three =