Razie de amploare pe șoselele din Galați

0
277
Acțiune de amploare pe șosele, weekend-ul ce a trecut, în tot județul Galați. Zeci de polițiști din Galați, Brăila, Bacău, Buzău, Tulcea și Vrancea, au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a unor substanțe psihoactive, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
„La această acțiune au participat 109 polițiști, 47 dintre aceștia făcând parte din cadrul structurilor rutiere, iar în cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 539 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier.
Au fost organizate filtre rutiere în întregul județ și au fost efectuate peste 1.000 de testări cu aparatele etilotest și drugtest din dotarea poliției rutiere.
Au fost reținute 43 de permise de conducere, dintre care 22 pentru depășirea limitei maxime de viteză, 9 pentru depășire neregulamentară, 4 pentru conducerea unui vehicul cu o valoare de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar 8 pentru alte abateri la prevederile Ordonanței de urgență 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.
Au fost retrase 35 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 13 infracțiuni, dintre acestea 8 fiind pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, iar 2 pentru deținerea de droguri”, a transmis IPJ Galați.
În timpul desfășurării acțiunii, în jurul orei 19:30, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Galați care se aflau într-un filtru rutier, la intersecția străzii Nae Leonard cu strada Podul Înalt, din municipiul Galați, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător auto, aflat la volanul unui autoturism care se îndrepta către această intersecție.
Întrucât bărbatul aflat la volan, în vârstă de 27 de ani, manifesta un comportament nefiresc, a fost testat atât pentru consumul de alcool, cât și pentru cel de substanțe interzise. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea au rezultat suspiciuni privind consumul acestora, astfel că bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, rezultatul analizelor toxicologice constituind probă în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
La data de 23 martie 2024, în jurul orei 21:10, a fost depistat un bărbat de 52 de ani, din comuna Jorăști, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism în interiorul localității de domiciliu sub influența alcoolului. La testarea cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
La data de 24 martie 2024, în jurul orei 00:50, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire unui șofer aflat la volanul unui autovehicul care se deplasa pe DN 25, în interiorul localității Drăgănești.
Bărbatul aflat la volan a refuzat să oprească și și-a continuat deplasarea, astfel că polițiștii au pornit în urmărirea acestui autoturism cu semnalele acustice și luminoase pornite de la autospecialele de poliție. După aproximativ 300 de metri, autoturismul a fost ajuns și blocat în trafic, iar conducătorul auto a fost extras din autovehicul, constatându-se că este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Drăgănești, care conducea sub influența băuturilor alcoolice. La testarea alcoolscop, valoarea indicată a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge. A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Pentru aceeași infracțiune va fi cercetat un alt bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Tecuci, care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe strada Dimitrie Hârlescu, din Tecuci, sub influența băuturilor alcoolice, la data de 24 martie 2024, în jurul orei 01:12. Valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în vederea reducerii numărului de accidente rutiere, iar toți participanții la trafic să poată circula în condiții de siguranță, a mai precizat IPJ Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.