Puteți scăpa gratuit de deșeurile electrice și electronice din case! Iată ce trebuie să faceți

0
316

În perioada 27 martie – 30 aprilie 2024, ECOTIC în parteneriat cu  Primăria Municipiului Galați, Serviciul Public ECOSAL Galați, Inspectoratul Școlar Județean Galați, Apă Canal Galați și APM Galați desfășoară campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), becuri si neoane arse, baterii uzate (excepție fac bateriile auto), urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri să primească un premiu instant.

Scopul campaniei este de a informa și de a conștientiza cetățenii asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile, încurajându-i astfel pe gălățeni să predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate și să nu le mai abandoneze pe domeniul public sau la punctele de colectare destinate deșeurilor menajere.

Prin campania „Orașe curate” organizată în parteneriat cu ECOTIC, venim în întâmpinarea nevoii cetățenilor de a-i debarasa rapid și gratuit de orice aparat electrocasnic sau electronic defect sau uzat, becuri si neoane arse precum si bateriile uzate (sunt excluse bateriile auto), oferindu–le totodată oportunitatea de a contribui în mod activ la protecția mediului.

Punctele de colectare sunt disponibile la următoarele adrese:

  • Punct Verde – Drumul Viilor, nr. 1, luni – sâmbătă 8:00 – 16:00, duminică 8:00 – 12:00;
  • Strada Nufărului, nr. 24 -26, luni – vineri 7:00 – 14:00;
  • Stația de sortare Barboși, luni – vineri 7:00 – 14:00.

Locuitorii orașului Galați beneficiază de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase (ex: mașină de spălat, frigider etc), apelând numarul de telefon 0236312282. O echipă SP Ecosal GALAȚI se va deplasa si va ridica DEEE-urile de la domiciliu, respectând cerințele sanitare și de siguranță.

„Orașe Curate” Galați face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea cetățenilor în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.