Premieră la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

0
1088
Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați invită publicul la premiera spectacolului ,,O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale, regia: conf.univ.dr. Radu Horghidan, asistență regie: asist.univ.dr. Oana Mogoș.
O coproducție Universitatea „Dunărea de Jos” – Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, ,,O noapte furtunoasă” este spectacolul de licență al Promoției 2022 a Facultății de Arte de la Galați.

 

Umorul lui Caragiale nu are termen de valabilitate și există ceva familiar pentru fiecare dintre noi în universul său dramaturgic. Caragiale este și alegerea studenților Promoției 2022 a Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați pentru examenul lor final.

Studenții Clasei conf.univ.dr. Radu Horghidan, sprijiniți de cursanții Programului de Masterat al Facultății, vor prezenta spectacolul ,,O noapte furtunoasă”,  spectacolul lor de licență, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” la sfârșitul acestei săptămâni. Avanpremiera are loc vineri, 21 ianuarie 2022, iar premiera este programată duminică, 23 ianuarie 2022. Ambele reprezentații încep la ora 19:00.

Descriși de îndrumătorul lor ca fiind „o generație plină de energie, plină de viață, plină de umor”, studenții actori le împrumută personajelor din tinerețea, entuziasmul și prospețimea lor.

În distribuție: Mihai Păun (Jupân Dumitrache), Laurențiu Bobeică (Nae Ipingescu), Adriana Mitu (Veta), Dorina Iuliana Necula (Zița), Ionuț Strat (Spiridon), Robert Bîclea (Chiriac) și Nică Bargan (Rică Venturiano).

„O NOAPTE FURTUNOASĂ este un spectacol studențesc care își propune să fie nu doar un studiu practic menit să dezvolte abilitățile actoricești ale studenților actori, ci și un prilej de joacă-experiment care să stimuleze creativitatea și ludicul. Caragiale ne-a pus la dispoziție o frumoasă ocazie de a ne descătușa energiile artistice, piesa fiind plină de tensiune, pericol și umor. La acest spectacol am încercat să oferim o nuanță de specificitate abordării actoricești imaginându-ne că acțiunea se petrece undeva în Moldova. Astfel, toate personajele vorbesc cu accent. Ne-a plăcut tuturor această direcție, care nu numai că ne-a oferit valențe noi de înțelegere a situațiilor, dar ne-a și conectat cu un tip de poftă de joc specific moldovenească. În alte linii, am rămas fideli textului original, păstrând satira, umorul și ironia lui Caragiale”, declară conf.univ.dr. Radu Horghidan, care semnează regia și scenografia spectacolului.

Asist.univ.drd. Oana Mogoș face asistență de regie la această producție.

Spectacolul ,,O noapte furtunoasă” este o coproducție Universitatea „Dunărea de Jos” (Facultatea de Arte) – Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

Proiectul face farte din programul de practică teatrală „Teatrul și școala – platformă educațională”, care le permite studenților Facultății de Arte de la Galați să repete și să joace pe o scenă profesionistă de teatru. Programul este coordonat de conf.univ.dr. Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Biletele la avanpremiera și premiera spectacolului ,,O noapte furtunoasă” pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală. Informații și rezervări: 0758 049 850.

Spectacolul va continua să se joace pe scena Dramaticului și după premieră. Următoarea reprezentație este programată pe 30 ianuarie 2022, la ora 19:00.

Participarea la spectacolele Teatrului Dramatic „Fani Tardini” este permisă doar în baza unui Certificat Verde valid, care să ateste vaccinarea completă împotriva COVID-19, testarea cu rezultat negativ sau trecerea prin boală. Certificatul poate fi descărcat de pe https://certificat-covid.gov.ro. Purtarea măștii este obligatorie. Gradul maxim de ocupare a sălii este de 30%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.